Tekstgrootte
Goed onderwijs op de 1e plaats
Op basisschool Het Rinket staat goed onderwijs met hoge verwachtingen voorop. We richten ons op de drie basisvakken: taal, rekenen en burgerschap. Taal en rekenen zijn belangrijk om deel te nemen aan de maatschappij en dat heb je de rest van je leven nodig. Op het gebied van begrijpend lezen scoren we al een aantal jaren hoog, waarvan tweemaal 100 procent op 1F niveau. Dat is het niveau dat kinderen aan het einde van de basisschool minimaal moeten beheersen. Hiervoor hebben we met het team de afgelopen jaren extra inspanningen geleverd, bijvoorbeeld door het ontwerpen van onze eigen lessen.
Taalontwikkeling
Taal is heel belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen. Een uitgebreide woordenschat helpt daarbij. Daarom geven onze pedagogisch medewerkers taal extra aandacht door veel met de kinderen te praten en te oefenen tijdens het spel en in de verschillende speelhoeken.
Leren samenleven
Naast taal en rekenen is het belangrijk om te leren samenleven. Dit doen we via onze visie op wereldburgerschap en persoonsvorming. Vanuit onderwerpen als identiteit (wie ben je), diversiteit (wie zijn er nog meer) en duurzaamheid (hoe zorgen we goed voor elkaar en voor de wereld) bieden we kinderen handvatten om kritische burgers te worden die hun plek in de maatschappij kunnen vinden. Deze visie en werkwijze komt terug in alle vakken die we op school aanbieden. Wij kiezen er voor om kinderen te informeren over verschillende godsdiensten en hen met name de overeenkomsten te laten zien. Het voordeel van onze gemengde populatie is dat de kinderen bij de lessen veel kunnen leren van elkaar. Door vakken, onderwerpen en persoonlijke ervaringen met elkaar te verbinden wordt leren zo leuk mogelijk en lukt het de kinderen om hun vaardigheden steeds verder te ontwikkelen.
Co-teaching
Op Het Rinket zorgen we met co-teaching dat alle kinderen mee kunnen doen en kunnen leren. Dat betekent dat twee onderwijsprofessionals in één klaslokaal samenwerken om les en ondersteuning te geven. Zo kunnen we de kinderen extra uitleg geven of juist op verschillende manieren de lesstof aanbieden. Een leerkracht legt dan bijvoorbeeld de lesstof uit aan een groepje kinderen terwijl de ander met een groepje bezig is met bewegend leren. Zo zorgen we dat ieder kind vanuit zijn of haar eigen leerstijl kan leren. Daarnaast werken we met veel vakdocenten en specialisten die het werk voor kinderen extra uitdagend of verdiepend maken. Zo blijven kinderen zich ontwikkelen en komen ze op hun eigen niveau steeds een stapje verder.